Posted on Leave a comment

Sa esuam cu succes, zic…

Nu cred ca exista o reteta a succesului, si in nici un caz nu cred ca exista o reteta a succesului fara esec. Toti de la mic la mare, trecem la un moment dat prin aceasta proba .

Esecul este o experienta demoralizatoare mai ales pt femei. De ce? Pt ca intr-o lume plina de misogini (avem si femei misogine cu gramada, si atentie eu nu sunt o feminista, dar si de misoginism m-am ferit) este greu pt o fiinta atat de delicata, dar si de puternica in acelasi timp, asa cum este de cele mai multe ori femeia, este greu sa razbata si sa se ridice dintr-un esec. Un esec in casnicie, in a fi femeia de cariera ce si-o dorea tatal, un esec in a fi gospodina sotului, si chiar si un esec in a fi mama perfecta. Sansele de reusita dupa un esec, va spun eu, sunt mult mai mari. De ce? Simplu: avem tot atatea sanse ca inainte de cadere, doar ca acum avem experienta esecului, o experienta edificatoare.

Totul sta in puterea fiecareia dintre noi, de a vedea partea plina a paharului si de a invata, de ce este pe jumatate gol. Un om drag mie spunea o poveste despre o musca si o albina. Intreaba musca daca sunt flori in gradina ta si ea iti va arata mizeria, pt ca ea nu stie decat unde se afla cosul de gunoi, dar intreba-ti si o albina, daca vede cosul de gunoi, ea nu va putea raspunde decat polenizand cele mai frumoasa flori. Deci haide-ti sa fim albinute. Oamenii limitati gandesc si privesc totul intr-o maniera gresita.

Am putea sa ne gandim si la mersul pe bicicleta. Cand am invatat, oare cate dintre noi nu am cazut, si totusi, pline de vanatai, nu am luat-o de la capat. Oare nu ar fi fost mai simplu ca dupa prima cazatura sa renuntam? Cu siguranta, da, dar nu am fi reusit sa invatam niciodata mersul pe bicicleta, ce presupune, nu-i asa, o atentie distributiva, un calm plin de energie, si mentinerea cu succes a echilibrului.

Cand eram tanara, impreuna cu prietena mea cea mai buna, am avut oportunitatea de a ne deschide o firma, de a incerca cu degetul, gustul de a fi antreprenoare. Oportunitatea a fost oferita de un prieten, ce acum este unul dintre oamenii de succes din media. Am esuat lamentabil, dar cel putin eu, am avut foarte multe de invatat din acel esec, care mi-a deschis ochii asupra multor lucruri, dar si dorinta de a avea, propria afacere, de a construi ceva ce ma reprezinta.

Cand am ajuns in zona Sibiului, mi-a fost dat sa intalnesc un grup de mame antreprenoare, ce prin povestile lor despre reusita, dar si despre esec, m-au influentat, si m-au invatat, cum sa ma coordonez, in drumul meu spre succes. Acest grup numit Happy Moms, fondat de Dana Lupsa in Brasov, adus si sustinut in Sibiu de Daniela Vuta(care este si fondator  Speakers Club Sibiu), m-a ajutat prin intalnirile lor (Business MoM Club Sibiu) sa inteleg, ca esecul, nu poate fi, decat un pas inainte.

Dar ele nu s-au oprit aici, pt ca nu le sta in caracter. De luni de zile, au pregatit si s-au implicat in pregatirea unui eveniment grandios, conceput special pt femeile din Sibiu, fie ele antreprenoare sau nu, fie ele la inceput de drum sau nu, fie ele mame, sau nu, divortate, fericite, implinite, sau doar cautandu-se pe sine, in aceasta lume plina de controverse.

Conferinta M.A.M.A.– Esecul un pas inainte, are loc pe data de 13 iulie 2017 la Hotel Continental, ȋncepȃnd cu ora 17:00,  și se va  discuta despre experienţe și puncte de vedere interesante, utile, pragmatice și reflexive, despre ce este eșecul, care sunt cauzele lui, cât de ușor/dificil îl depășim și mai ales cum. Scopul conferinței este motivarea femeilor ȋn a urma cu pasiune propria menire, prin exemple de femei și mame care inspiră, prin realizările și forța lor. Înscrierea și contribuția la eveniment:
– 35 de Lei pȃnă la 10 iulie 2017
și se achită ȋn contul Asociației Happy Moms:
RO71BTRLRONCRT0252540401 (RON)
deschis la Banca Transilvania.
Beneficiar: Asociația Happy Moms
CIF: 33230839
Detalii: contribuție conferință M.A.M.A.

Înscrierea se face prin acest formular: https://goo.gl/forms/QOd50B4OSjSl0HP23

Sunt bucuroasa ca la această ediție sunt ȋn calitate de speakeri:
– Mirela Retegan – Fondator Gașca Zurli
– Roxana Gabor Iliescu – jurnalist, family mediator, practician The Journey, formator, family and relationship coach
– Dana Lupșa – Fondator Asociația Happy Moms, antreprenor, lector doctor în management
– Andreea Marian – instructor Parenting by Connection, antreprenor în educația infantilă, fondatoare a proiectului Mână în Mână cu Fericirea
– Lidia Badilă – specialist în comunicare/ PR, antreprenor ( owner Dalin Events), blogger.
– Casiana Coțofană – Fondator LadyUP Sport & Lifestyle Concept și GYMBOdance Sport Center Sibiu
– Grip Aura Bianca – fondator Gripads Agency și proprietar Jad SPA Sibiu
– Ioana Andrievici – antreprenor, autor, negociator și trainer in negociere

Cam așa arată, în acest moment, lista premiilor ce vor fi oferite în cadrul tombolei organizate cu sprijinul partenerilor noștri.

– Un voucher de cumpărături în valoare de 150 de lei, la tombola din cadrul evenimentului – Gossip Tree– Coș cu produse oferit de către Camara-cu-Delicatese-cadou personalizat
– Set produse ale brandului NIKA Beauty Excellance, gama Anti-Age – Violeta Gîndilă, Green House and Beauty
– Set de produse de călătorie Forever Living Products Romania, oferit de către Cristina Vadastreanu Business Mentor&Coach
– 3 vouchere cu 50% discount la următoarele activități: închirieri biciclete-tandem/ mountainbike, curs ski adult/copil, o tură cu caiacul – Fun & Adventure
– Un machiaj profesional gratuit- oferit de către Maria-Raluca Huluță, partener afaceri FM
– 3 carduri valorice a câte 150 de lei fiecare, pentru cumpărături efectuate online:www.bebelle.ro
– O invitație pentru două persoane la unul dintre workshop-urile dedicate dezvoltării abilității de a vorbi în public – Speakers Club Sibiu
– Consiliere gratuită pentru organizarea unei nunți + 10% reducere la toate produsele din portofoliu – IDo Sibiu.
Soft de gestiune a afacerii personalizat, pentru o mămică antreprenor – IDo Sibiu
– Set de 3 ședințe de training, a câte o oră fiecare, pentru inițierea în confecționarea produselor handmade de calitate. Voucher-ul este pentru o persoană, care poate veni însoțită de o prietenă – IDo Sibiu
– Un voucher cu servicii complete de consultanţă pentru organizarea unui eveniment privat de la A la Z – Thea Events
– O coafură de ocazie personalizată – Braid Trends by Madalina Panduru
– Un tricou pictat manual și un colier cu flori și perluțe, lucrat manual – L’Atelier Mina – Handmade For You
– 5 vouchere pentru cafea – NOD pub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.