Posted on

Budinca de cozonac cu dulceata de afine

Intotdeauna dupa fiecare sarbatoare am aceasta problema, prea mult cozonac, prea multa pasca, prea mult panettone. Si de fiecare data fac aceasta minunata budinca care ne scoate din impas. Este gustoasa, dar are si un aspect deosebit. Folosesti toate resturile de la cozonac, pasca, panettone, merg chiar si resturi de prajituri care au foi. O pregatesti in 5 minute, o coci in 30 minute si o mananci in alte 10 minute. Intr-o ora nici urma de cozonac.

Ingrediente:DSCN7799 (600 x 450)

700 grame cozonac maruntit
(o forma de tort plina cu cozonac)
6 oua, 300 ml lapte
3 linguri rase de zahar
un borcan dulceata afine

 

 

Se ia o forma de tort sau o tava si se taie cozonacul patratele. Se bat 5 oua cu 2 linguri zahar pentru 5 minute si se adauga laptele, apoi se toarna totul peste cozonac.

Budinca de cozonac

Se mai bate ultimul ou cu ultima lingura de zahar si se toarna peste, apoi se da la cuptor pentru 30 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca un pic, apoi se orneaza cu dulceata de afine. Dulceata de afine fiind usor dulce acrisoara se imbina perfect cu gustul cozonacului, adaugandu-i distinctie.
Faceti o fapta buna si salvati Cozonacul!

Budinca de cozonac

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *