Posted on

Placinta cu Dulceata de lapte

Pentru ca e frumos afara am zis sa insamantam gradina si apoi sa ne delectam cu o frumoasa placinta. A venit vremea sa arat si alte bunatati din bucatarie. Si nu orice fel de placinta. Una care se face usor, si care este deosebit de gustoasa. Nu prea avem timp zilele astea sa stam in bucatarie dar de mancat lucruri bune tot vrem.Mai ales copiii, de aceea am ales o placinta sanatoasa, care contine branza de vaci, mere  de la noi din gradina, oua de tara,  dar si minunata mea dulceata de lapte. 

Deci o placinta cu mere, dar si o placinta cu branza de vaci, toate adunate intr-una singura.

Ingrediente:

Aluat:

1 ou
8 linguri cu varf fainaDSCN7750 (600 x 450)
100 gr unt la temperatura camerei
2 linguri zahar brun
un praf sare
250 gr branza de vaci scursa bine
1/2 plic de praf de copt

Umplutura:

1 kg mere
1 lgta scortisoara macinata
4 linguri zahar brun
1 ou mic pentru ungere

Glazura:
un borcan dulceata de lapte cu vanilie/ cafea/ ghimbir

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Cu mixerul sau cu robotul de framantat, frecam bine untul cu 2 linguri zahar brun si un praf de sare timp de 5 minute. Adaugam oul, faina lingura cu lingura si dupa ce am mixat bine, la final branza de vaci si praful de copt. Aluatul il punem la frigider jumatate de ora.

DSCN7689 (600 x 450)

 

Intre timp curatam merele, le radem sau le taiem feliute subtiri si mici, eu le prefer rase. Le calim cu o lingura de apa si 4 de zahar brun in tigaie pret de 10 minute, apoi adaugam scortisoara.

Scoatem aluatul si presaram faina, il framantam ca sa nu se lipeasca prea tare, cam 1 minut. Apoi il dam in doua parti egale, punem o parte pe fundul unei tavi unde am intins in prealabil hartie de copt. Presam aluatul cu mainile pana acopera toata suprafata pe care o are tava.

dscn6589 (600 x 450)

Punem umplutura, intindem cealalta parte de aluat cu un sucitor cam cat este tava de mare, si acoperim umplutura. Ungem cu ou batut si dam la cuptor pret de jumatate de ora.

Se lasa sa se raceasca bine apoi se intinde pe toata suprafata un borcan de dulceata de lapte cu ce aroma doriti, cafea, vanilie sau ghimbir. Toate merg la fel de bine cu umplutura de mere. O vom da la frigider inca o jumatate de ora si o vom felia si servi rece.

Veti impresiona cu aceasta placinta atat familia cat si invitatii. Merge de minune la o masa deosebita de sarbatori, dar si duminica in familie :-).

DSCN7749 (600 x 450) DSCN7750 (600 x 450)

 

 

One thought on “Placinta cu Dulceata de lapte

  1. […] la Poarta Raiului, să ne arate ce și cum face în gospodărie! Deja ne-a promis că vom găti rețeta ei de Plăcintă cu Dulceață de Lapte. Știm o mică parte din viața la țară a Cosminei de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *